середа, 20 липня 2016 р.

Літературно-мистецьке рандеву в Зборів (Тернопільська обл.)

20 липня 2016 року в приміщенні Зборівської районної бібліотеки відбулася презентація книг молодих митців з Львівщини Олексія Мировського і Ярини Скоропад

    Олексій Мировський - історик і музикант, випускник ЛДМУ ім. С. Людкевича і ЛНУ ім. І. Франка. Він представив присутнім книгу "Вступ до музикознавства та коротка історія української музики", в якій описано музичні жанри і форми, розвиток усної народної творчості, а також подано інформацію про багатьох найвидатніших українських композиторів, розкрито головні віхи їхнього життєвого і творчого шляху, подано аналіз окремих музичних творів. Також автор презентував книгу "Красненська бібліотека імені Івана Тиктора: віхи історії та сьогодення", котра ілюструє історію становлення і розвитку цієї книгозбірні від часу її заснування й до сьогодення. Окрім того, в ній описано напрями діяльності бібліотеки на даний час, її можливості та перспективи розвитку. 
    Ярина Скоропад - за освітою музикант, проте вже кілька років плідно працює на літературній ниві, адже захоплюється поезією і театром ще з дитинства. Вона презентувала всім присутнім своє перше професійне друковане видання – поетичну збірку "Анатомія душі". Книга доступна широкому колу читачів, у поетичній формі описує безмір людських почуттів, тому не залишить нікого байдужим. Збірка стане надійним помічником в оформленні творчих вечорів, відкритих уроків та літературних посиденьок.
    Директор Зборівської РЦБС Михайло Михайлович Лукачат щиро дякував авторам за їхній візит, побажав їм натхнення та подальшого мистецького зростання.

Немає коментарів:

Дописати коментар